Pilot Amphora Boutique Hotel
Pilot Amphora Boutique Hotel
Pilot Amphora Boutique Hotel
Pilot Amphora Boutique Hotel
Pilot Amphora Boutique Hotel
2017

Το Pilot Amphora Boutique Hotel είναι μια ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, κλασικού τύπου, εντός σχεδίου πόλης του οικισμού Γεωργιούπολης Χανίων, η οποία αποτελείται από 30 πολυτελή δωμάτια. Το σκεπτικό του σχεδιασμού βασίστηκε στη συνέχεια της υποδειγματικής φιλοξενίας που παρέχει στις εγκαταστάσεις του ο Όμιλος Pilot Beach Resort, σε μια σύγχρονη και καλαίσθητη κατασκευή που θα προσφέρει στον επισκέπτη ποικιλία χώρων και μοναδικές εμπειρίες αισθήσεων. Με την έναρξη της κατασκευής, βρέθηκαν αρχαία δάπεδα στρωμένα με θραύσματα κεράμων, τα οποία αποτελούσαν τμήμα ενός κεραμικού εργαστηρίου, παραγωγής κυρίως εμπορικών ρωμαϊκών αμφορέων του 1ου αιώνα π.Χ. Το genius loci και η ανάδειξη των αρχαιοτήτων καθόρισαν τη διαμόρφωση του τελικού λειτουργικού προγράμματος, καθώς και της αισθητικής των χώρων και των όψεων.

Η μονάδα αποτελείται από τέσσερις όγκους, ένας εκ των οποίων στεγάζει στο ισόγειο τους κοινόχρηστους χώρους υποδοχής και εστίασης και οι υπόλοιποι τα δωμάτια. Το lobby διαθέτει διπλό ύψος και έναν μεγάλο φεγγίτη οροφής. Την βασική επικοινωνία μεταξύ των ορόφων εξυπηρετεί μια περίτεχνη και άνετη μεταλλική σκάλα. Στο υπόγειο, έχουν προβλεφθεί οι βοηθητικοί χώροι, χώρος στάθμευσης, γυμναστήριο και εκθεσιακός χώρος με υποδομές συνεδριακού εξοπλισμού, στον οποίο εκτός από τα δύο αρχαία δάπεδα τα οποία διατηρήθηκαν στη θέση τους, εκτίθενται αντίγραφα των ευρημάτων της ανασκαφής. Οι τέσσερις όγκοι σχηματίζουν ένα ανοιχτό Π, περικλείοντας έναν υπαίθριο, κοινόχρηστο χώρο με πισίνα, σκιαζόμενο καθιστικό χώρο και bar, κατάλληλα για τις δραστηριότητες των πελατών. Από τα 30 υπερσύγχρονα δωμάτια, 9 διαμορφώνονται με εσωτερικό πατάρι, 2 είναι άνετες πολυτελείς σουίτες, ενώ 5 από τα 19 τυπικά δωμάτια διαθέτουν ιδιωτικές πισίνες. Στα δωμάτια τα λουτρά είναι ανοιχτού τύπου με ξεχωριστό WC.

Η καθαρότητα της ογκοπλασίας, που αποκτά ένα γήινο χαρακτήρα, διανθίζεται με κατασκευές προσαρτημένες στις όψεις, παρέχοντας ιδιωτικότητα στους χρήστες των δωματίων. Κυβικά, μεταλλικά πλαίσια επενδυμένα με κεραμικού χρώματος τσιμεντοκονία συνδυάζονται με αφαιρετικά μεταλλικά και γυάλινα στοιχεία, συνθέτοντας ένα διάλογο μεταξύ της ιστορικότητας και του σύγχρονου design. Το πράσινο στοιχείο και η προσοχή στη λεπτομέρεια συντάσσουν ένα μοναδικό περιβάλλον ηρεμίας στους εσωτερικούς χώρους, προσφέροντας ηχητική και οπτική προστασία, διαμορφώνοντας παράλληλα κατάλληλο μικροκλίμα για τους εξωτερικούς χώρους των δωματίων.

Διαβάστε περισσότερα Διαβάστε Λιγότερα

Ιδιοκτήτης: ΑΣΤΕΡΑΣ Α.Ε.


Αρχιτεκτονική μελέτη: Καλλιγέρης Αρχιτέκτονες: Γιάννης Καλλιγέρης, Γιώργος Καλλιγέρης

Συνεργάτες αρχιτέκτονες: Ιάσονας Αμεράνης, Εμμανουήλ Μαρακάκης


Interior-Exterior Design: Γιώργος Χρυσοχόου


Πολιτικός Μηχανικός: Αναστάσιος Ανδρεαδάκης

H/M μελέτη: Ηλίας Κανατάκης, Κυριάκος Κουκλάκης, Λευτέρης Κουκλάκης

Τοπογραφικές μελέτες/αποτυπώσεις: Γιώργος Βερυκάκης TOPO 3D

Ανασκαφή και έρευνα: Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων (Μιχάλης Μιλιδάκης, Νικόλαος Μαραγκουδάκης)

Συντήρηση: Αλεξία Γραμματικάκη, Παρασκευάς Καλλιτσουνάκης, Κώστας Νικηφόρος

Κατασκευή: ΕΡΓΟΔΟΜΗ Α.Ε. , ΑΣΤΕΡΑΣ Α.Ε.


Φωτογραφίες: Γιώργος Αναστασάκης (SOUTH space for photography) / Giorgos Anastasakis (SOUTH space for photography) , Ανδρέας Μαρκάκης (Andreas Markakis Photography)/Andreas Markakis (Andreas Markakis Photography)


Συστήματα Αλουμινίου: VOMVOLAKIS INNOVATIVE ALUMINIUM SYSTEMS

Πάνελ Αλουμινίου: metallock

Εξοπλισμός φωτισμού: Τσακιρέλης Φως & Έπιπλο

Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης-Τσιμεντοκονίες: ΑΝΝΗ ΜΑΡΑΖΑΚΗ

Έπιπλα & Ειδικές κατασκευές: EDEN WOOD (Σκαράκης Ν. Καλλιάνης Σ. Ο.Ε.)


Έτος κατασκευής: 2018-2020

Συνολική επιφάνεια κτιρίου: 2.400 τ.μ.Παρόμοια έργα
Ανακαίνιση ισόγειας κατοικίας
Ανακαίνιση ισόγειας κατοικίας
Ibiscos Hotel
Ibiscos Hotel
Ξενοδοχείο Επιπλωμένων Διαμερισμάτων Γ΄ Τάξης